WhatsApp Canlı Destek Hemen Ara İntagram'danTakip Et

Kadıköy Panjur Tamiri

Kadıköy Panjur tamiri konusunda güvenilir, hızlı, doğru ve kaliteli çözümler üretmeyi kendine vizyon edinen Dekofuar yılların verdiği tecrübe ve alanında uzmanlaşmış ekibi ile Kadıköy ve tüm semtlerine panjur tamiri konusunda hizmetinizde.

kadıköy panjur tamiri

Ustasından Destek

Whatsapp'tan Ustasına Sor.

Fiyat Al

Whatsapp veya Telefondan Fiyat Al.

Garantili Servis

Tamir Hizmetleri 1 Yıl Garantili.

Zamanında Servis

Gün ve Saatinde Servis Kapınızda.

Kadıköy Otomatik Panjur Tamiri

Kadıköy otomatik panjur tamiri alanında uzman ekiplerimiz tüm arızalarınıza yerinde kalıcı çözümler sunar. Otomatik panjur hareket etmeme, kumanda arızaları, alıcı veya motor yenileme, aşağı yukarı hareket eden lamel yenileme ve tamir işlemleri, fırtınalı veya rüzgarlı havalarda ses problemi, boşa dönen motor sesi vb. gibi tüm Kadıköy otomatik panjur arızalarınız için bizlere ulaşabilirsiniz.

kadıköy otomatik panjur tamiri

Kadıköy Manuel Panjur İp Yenileme

Manuel ipli ve makaslı model panjurlarınızın zaman içerisinde sürtünme ve dış hava koşullarından kaynaklı yıpranma sonuçu panjur iplerin tam kopmadan önce otomatik makaralı kendi kutusu ile beraber değişip yenilenmelidir. Kadıköy panjur ustalarımız mevcut panjur iplerinizi ve otomatik makara ip toplayıcısını sökerek takım haline panjur iplerinizi yenilemiş olur.

kadıköy ipli panjur tamiri

Kadıköy Panjur Lamel Yenileme

Manuel panjur veya otomatik, eletrikli veya motorlu panjur lamellerin zaman içerisinde sıcak ve soğuk hava etkisi ve dış hava koşullarından dolayı yıpranırlar. Panjur lamelleri belirli bir süre sonra kopmalar, kırılmalar yaşanır. Bu süreçte mevcut olan tüm ray içindeki panjur lamellerinizi yenileyerek ömrünü daha da uzatıyoruz.

kadıköy Panjur Lamel Tamiri

Kadıköy Motorlu Panjur Çelik Askılık Değişimi

Motorlu yani Kadıköy elektirikli panjur tamirinde en önemli ve çok sık yaşanan arızalardan biri çelik askılıkların yerinden çıkması veya kopmasıdır. Çelik askılıkların yerinden çıkması veya kopma durumu aslında sizleri daha büyük bir masraftan kurtulmanızı sağlar. Motorunuzun yanmasını engeller. Kadıköy elektrikli panjur tamiri konusunda uzman ekibimiz yerinde kontorlleriniz sağlayarak kopanların değişmesini veya yerinden çıkmış ise tekrar takıp motor ayarını yaparak otomatik panjur tamir işlemini gerçekleştirmiş olur.

kadıköy elektrikli panjur çelik askılık tamiri

Kadıköy Motorlu Panjur Tamiri

Kadıköy motorlu panjur tamiri konusunda uzmanlaşmış ekibimiz ile hizmetinizdeyiz. Motorlu panjur arızalarınız, motorlu panjur söküm veya montaj işlemleri, yeni motorlu panjur yapımı, elekrikli panjur motor veya alıcı tamir veya yenileme gibi işlemlerinizi en iyi panjur ustalarımız tarafından garantili olarak çözülür.

kadıköy motorlu panjur tamiri

Kadıköy Panjur Tamiri Nasıl Yapılır?

Panjur Makas Tamiri ve Arızaları?

Panjur makası dediğimiz sistem, panjurlarınızın öne doğru açıp kapamanızı sağlayan aksesuardır. Panjur makasları, dış hava koşullarına daha çok maruz kaldığından zaman içerisinde oksitlenme veya paslanarak kırılma veya zor çalışma gibi arızalar verebilir.

Panjur tamiri alanında uzman bir ustadan destek alarak bu işlemi yaptırabilirsiniz. El becerilerinize ve teknik hakimiyetinize güvenmiyorsanız kesinlikle bu işi uzmanına bırakın.

Panjur Kasnak Arızaları ve Tamiri?

Panjur kasnak tamiri riskli ve panjur tamiri alanında uzman birileri tarafından yapılmalıdır. Kasnak olarak adlandırılan bir makara sistemidir. Panjurlarınızın yukarı ve aşağı hareketini ve panjur plastiklerin içine sarıldığı mekanizma düzeneğidir.

Kasnak tamirinde üst ve dış kısımda bulunan panonun alt kısmı sökülerek ulaşabilirsiniz. Kasnak düzeneği, ipin sarıldığı kasnak, karşı kısmında küçük silindir şeklinde bulanan boru başı, birbirlerine bağlamak için kasnak borusu ve panjur plastiklerine bağlantı için panjur ipi kullanılarak hazırlanan bir sistemdir.

Kasnak Arızaları:

Panjur iç düzeneğin içinde kasnak sorunu veya arızası var ise birden fazla olasılık var demektir. İpin sarıldığı kasnak kırılmış olabilir, boru başı kırılmış olabilir veya panjur plastiklerini birbirine bağlayan ipler kopmuş olabilir.

Panjur Kasnakları Neden Kırılır?

Panjur sistemleri, pencerenin dış kısmına kurulan bir düzenektir. Pencerenizin dışında olması itibariyle tüm dış faktöre maruz kalır. Soğuk hava, sıcak hava, kar, yağmur, çamur gibi birçok etkene maruz kalmalarından zaman içinde yıpranır ve mukavemetini kaybeder. Elbette yukarı çekerken üstüne bindiği yükü de değerlendirirsek kırılması normal bir durumdur.

Kopmuş Panjur İpini Değiştirme?

Kopmuş panjur ipini değiştirme işlemini elimizden geldiğince yazımızda sizlere anlatmaya çalışacağız. Ama yazıda anlatmak çok zor elimizden geldiğince detaylı olarak aktarmaya gayret göstereceğiz.

Kopmuş Panjur İpi Nasıl Değişir.

1.Adım: İlk önce kopmuş olan ipin dikme üstünde takılan olan kutusunu sökerek yenisini takın. Aşağı yukarı hareket eden plastik lamelleri yuvadan çıkarmanız gerekmektedir. Bunun için en altta bulanan iki yan rayları tutan alt alüminyum parçayı vidalarından sökerek çıkarın.

2. Adım: Plastik lamelleri yan raylardan çıkararak yukarı doğru rulo şekilde toplayın ve yana doğru lamelleri alın. En fazla 5 plastik lamel kalana kadar lamelleri sökün.

3.Adım: Panjurun üst ve dış kısmında bulunan panonun alt kısmındaki kapağın vidalarını sökerek içeri alın. İpin sarılmış olduğu kasnağı göreceksiniz. Kasnak da bulunan eski ipi sökün ve kalan 5 adet lameli sarın ve bantlayın.

4.Adım: Otomatik makaradan ipi sona kadar çekip bir tornavida yardımı ile onu sıkıştırın. Daha sonra ipi dikme üstünde bulunan iki adet silindir şeklinde olan yuvadan geçirip panonun iç kısmından dışarı çıkarın. İpi kasnağın üstünde bulunan yuvadan geçirip arka kısmından düğüm atın.

5. Adım: Kasnağı lamellerin aşağı inişinin tam tersi yöne doğru çevirerek ipi sarın. Plastik lamelleri söktüğünüz gibi yerine takın. Alt alüminyum parçasını vidalayın ve kontrol edin. Panjurunuz çalışıyorsa işlemleri doğru yaptınız demektir.

6.Adım: Panjur panosunu söktüğünüz gibi tekrar yerine takın.

Panjur ipi değiştirme yöntemlerinden bu sadece biri birçok yöntem ve pratik sistemleri var. Diğer pratik yöntemleri yapabilmek için panjur tamiri alanında uzman veya teknik konularda elinizin yatkınlığı önemlidir. Sistemi tanımak pratikliği de beraberinde getirir.

Panjur Genel Bakımı?

Panjur genel bakımı diye bir şey yoktur. Basit bir düzenek sistemi olan panjur sadece arızalandığında müdahale gerektirir. Bunların dışında Dekofuar olarak sizlere uzun ömürlü olmasını sağlayacak birkaç püf noktayı paylaşabiliriz.

Panjur Bakımı

Panjurlarınızı temiz tutun. Hareket eden mekanizmaları yağlamayı ihmal etmeyin. Örneğin panjurunuzu öne doğru açılmasını sağlayan sağ ve sol kısımlarda bulunan makasları, ortalama 6 ayda bir yağlayın ve hareket ettirerek içine kadar ulaşmasını sağlayın. Yukarıda açılmasını sağlayan menteşeler bulunmaktadır. Aynı şekilde sağ ve sol kısımda bulunur. Küçük ve perçinlenmiştir. Menteşelerinizi ortalama yılda bir kere yağlayın, bu menteşelerinizin daha uzun ömürlü olmasını ve oksitlenmesini engelleyecektir.

Bunların dışında panjur ile ilgili yapabilecek pek bir bakımlık durumu yoktur.

Otomatik Panjur Lamelleri Hareket Etmiyor?

Otomatik panjurunuz kumanda veya butona bastığınızda motorun sesini duyuyorsanız korkmayın, ciddi bir arıza durumu yok demektir. Genelde bu tip arızalarda, iç kısımda lamellerin bağlı oldukları çelik askılıkların veya lamellerin biribirinden ayrılmasından kaynaklanır. Çelik askılıklar kasnak borusuna ve kasnakta motora bağlıdır. Mekanizma yani, motor çalıştığında kasnak demirine hareket vererek askılıklarla beraber, lamelleri sarmaya başlar. Panjurun hareket etmeme nedeni askılıkların kopmuş veya yerinden çıkmasından kaynaklıdır.

Çözümü: Dış kısımdaki pano sökülerek, içindeki askılıklar değişir veya yerine takılır. Bir daha çıkmaması içinse vidalama ile sabitlenir. Eğer kırılma gibi bir durum varsa öncelikle kırılmasına neyin neden olduğu tespit edildikten sonra çelik askılıklarınızı değiştirin. Sorun lamellerin geçme kısmında problem varsa bozulan lamelleri çıkarın ve yerine yenilerini koyun. Bu konuda uzman değilseniz panjur tamir ustasından veya alanında uzman bir teknik servis firmasından destek alın.

Panjurum Yukarı Kalkmıyor Neden?

En çok yaşanılan sıkıntılardan biri olan panjurun yukarı kalmamasıdır. Aslında bu durumun birden fazla nedeni olabilir. İpli sistemlerde basit bir düzenek vardır. İp panjur kutusunun içinde bulunan kasnak bölümüne bağlıdır. Kasnak bölümü bir boru ile tüm lamelleri yukarı ve aşağıya doğru eş zamanlı hareket etmesini sağlar.

Birinci Neden: Panjur Kasnağı Kırılmış Olabilir.

Panjur ipinin sarılı olduğu plastik bir kasnak bulunur. Kasnağın görevi ip yardımı ile panjuru yukarı ve aşağı hareket etmesine kumanda eder. Kasnak kısmında kırılma varsa panjuru hareket ettirmeniz mümkün değildir.

İkinci Neden: Panjur Kasnak Askı İplerin Kopması.

Panjur lamelleri kasnağa bağlayan ipler bulunmaktadır. Bu ipler kasnağın hareket etmesi ile lamellerinizi yukarı çekme hareketini sağlayan ve kasnak borusuna bağlı basit bir askı sistemidir. Eğer bu ipler kopmuşsa kasnak boşa dönerek panjuru kumanda etmez.

Üçüncü Neden: Panjur Kasnağına Panjur İpin Dolanması.

Panjur ipleri kasnakta bulunan ip kanalına sarılır. Hareket ederken ip açılır veya sarılır. Montaj hatası veya farklı bir faktörden dolayı ip kanalından çıkıp kasnağın dış kısmına sarılıp, panjurun sıkışmasına ve hareket etmesini engeller.

Her üç neden ile ilgili profesyonel yardım almanızı tavsiye ederiz. Tamirleri zahmetli ve tehlikelidir.

Otomatik Panjur Kumanda Arızası?

Otomatik panjur sistemlerinde sıkça karşılaşılan arızalardan biri olan kumanda arızasıdır. Otomatik panjurda kumandanın arızalı olduğunu nasıl belirleriz. Öncelikle ilk yapmanız gereken pil kontrolüdür. Otomatik panjur kumandasının pilini değiştirerek sorunu çözebilirsiniz.

Vericisinde problem var mı? Bunun tespiti için elinizde elbette yedek kumanda bulunması gerekir. Genelde otomatik panjur kurulumu bittikten sonra firmalar her zaman her panjur için 2 adet kumanda verir. Yedek eğer çalıştırıyorsa ve kumandanın pili değiştirmenize rağmen gene kumanda etmiyorsa kumandanın verici kısmında arıza var demektir.

Yedek ve orijinal kumanda ikisi de çalıştırmıyorsa, sorun otomatik panjurun üzerinde bulunan ve motora bağlı olan alıcının arızalı olmasıdır. Bu durumda teknik destek almanı gerekmektedir. Bizleri arayarak teknik ekip isteyebilir veya teknik destek alabilirsiniz.

Otomatik Panjurum Çalışmıyor?

Butona bastığınızda motordan ses gelmiyorsa, bu durumun birçok nedeni olabilir.

Birinci Neden: Panjurunuz kumandalı ise kumandanın pili bitmiş olabilir. Butonlu ise bağlı olduğu elektrik tesisatında kısa devre veya yerinden çıkmış, iyi sıkıştırılmamış kablo ucu olabilir.

İkinci Neden: Panjurunuz kumandalı ise alıcısı yanmış veya beyni karışmış olabilir. Tek bir çözümü vardır. Alıcının değişmesi.

Üçüncü Neden: Otomatik panjur motoru yanmış olabilir. Tek çözümü motorunuzun yenisi ile değişmesidir.

Yukarıdaki bahsedilen arızalar en sık karşılaştığımız sorunlarıdır. Otomatik panjurunuzun bu tip arızları varsa işi uzmanından destek alın. Önemli olan tamir etmek değil, önemli olan arızanın neden ve nasıl gerçekleştiğini bulmak önemlidir.